Forside Uncategorized Fravalg af motion kan udvikle sig til fysiske gener

Fravalg af motion kan udvikle sig til fysiske gener

274
0

Vi ved alle sammen, hvor vigtig motion er for vores fysiske og mentale velvære. Alligevel er der for få, der får taget sig tiden til den daglige motion. 

Som samfund har vi i de seneste årtier udviklet en ærgerlig tendens, der er karakteriseret ved mange timers arbejde og få timers fritid. 

Når vi endelig har en smule fritid i kalenderen bliver denne ikke nødvendigvis brugt på motion, men snarere på at være sammen med dem, vi holder kære. 

Det er en tendens, der er til at forstå, men som på samme tid kan have en afgørende betydning for vores mentale velvære. 

Hvordan får vi mere tid til den daglige motion, der er så vigtig for vores fysik og psyke? Det kigger vi nærmere på i denne artikel. 

Fravalg af motion er ikke nødvendigvis noget, vi gør bevidst

Fravalg af motion er ikke nødvendigvis et bevidst valg, vi gør os i hverdagen.

Nogle dage kan det være, at der simpelthen ikke er tiden til det, eller at overskuddet ikke rækker til en løbetur i skoven.

Det er dog under alle omstændigheder essentielt at få en eller anden form for motion ind i dagligdagen, om det så blot er en frisk gåtur ned til supermarkedet. 

Hvis arbejdet fylder mange af de ledige dagtimer, kan det også være en fordel at overveje muligheden for at tage cyklen eller gå til arbejde frem for at tage bilen eller bussen, der i sidste ende ikke bidrager til andet end mere tid i siddende stilling.

Hvad sker der, når vi ikke motionerer?

Får vores fravalg af motion lov til at fortsætte over en længere periode, kan det give anledning til fysiske problematikker i hverdagen. 

Daglig motion er med til at holde hele vores kredsløb stabilt og sørger for at holde vores krop i balance. 

Motion er nemlig med til at forhindre et utal af fysiske tilstande, der kan give anledning til smerter og ubehag.

Dertil er motion fuldstændig essentielt for vores døgnrytme. Mange mennesker oplever, at de ikke kan sove om natten efter en lang dag på arbejde, hvor de mentalt har været ’på’ hele dagen. 

For at sove godt om natten, er det dog ikke nok med mentalt arbejde, og med et fravalg af motion er kroppen simpelthen ikke fysisk parat til at skulle restituere i løbet af natten. 

Der opstår med andre ord en ubalance mellem det mentale og det fysiske, som kan genoprettes ved at prioritere en eller anden form for motion i løbet af dagen. 

Gener som følge af fravalg af motion

Som følge af manglende motion i hverdagen, kan der, som nævnt, opstå gener og smerter, der kommer som et resultat af en ubalance i kroppens systemer. 

Mange vælger i denne forbindelse at søge osteopatisk behandling for netop disse gener og for at få kroppens systemer genoprettet. 

Osteopati kan hjælpe i et hav af forskellige henseender, men skal i denne forbindelse ses som et supplement til den daglige motion og ikke som en substitut.

Dertil har mange haft glæde af den vejledning, osteopati kan tilbyde for at få genoprettet en sund og aktiv hverdag.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her